WIJ 3.0 Ghanaplein in Overvecht

non-profit organisatie
Activiteitencentrum
Digitaal
Werken

Welkom bij WIJ 3.0 Ghanaplein in Overvecht!

WIJ 3.0 biedt cursussen en activiteiten voor deelnemers die bijvoorbeeld veel thuis zitten en gezondheidsproblemen hebben. Bij ons kunnen zij nuttig bezig zijn en vertrouwen opdoen. Bewoners met een (psychische of sociale) kwetsbaarheid doen ritme op, geven structuur aan hun dag en ontmoeten andere mensen. Sommige activiteiten zijn bedoeld voor ontspanning en zijn vaak creatief, andere activiteiten zijn meer arbeidsmatig en geven deelnemers de kans om waardevolle vaardigheden te leren.

Bij WIJ 3.0 in Overvecht vind je onder meer naaiatelier Naald & DraadDigiwijs 3.0 (lessen in digitale vaardigheden) en het Wijkbedrijf (klusbedrijf voor stad en regio Utrecht).

Mogelijkheden om bezig te zijn

WIJ 3.0 biedt tal van mogelijkheden om bezig te zijn: voor ontspanning, andere mensen ontmoeten, om arbeidsmatig bezig te zijn of iets te leren. In Overvecht zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Bij atelier Naald & Draad leren deelnemers de fijne kneepjes van het naaivak. Je maakt en verstelt kleding of helpt mee aan een opdracht.
  • Ghana Actief: Mooie en creatieve dingen maak je bij Ghana Actief. Denk aan keramiek, edelsmeden, figuurzagen, tekenen, knutselen, schilderen en licht timmerwerk. Er zijn groepen die zich met filosofie bezighouden, met yoga, mindfulness en bewegen op muziek. Je maakt kennis met actief zijn door meteen bezig te gaan. 
  • Koken: Samen koken en eten in de kantine van Ghanaplein. De bakgroep komt één keer per maand bijeen voor een kookinstuif.
  • 60 Up Club: Met de 60 Up Club bieden wij dagbesteding speciaal voor ouderen met een psychiatrische problematiek, met creatieve, gezellige en leuke activiteiten.
  • Het Wijkbedrijf is een klusbedrijf waar deelnemers ervaren hoe het is om (samen) te werken, te leren en te presteren. Het Wijkbedrijf voert dagelijks klussen uit: van groenbeheer en straten schoonhouden tot schilderwerk en het verzorgen van mailings.
  • Wijkonderhoudsteam houdt straten en pleinen in de wijk schoon. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er teams aan het werk.
  • Digiwijs 3.0 biedt cursussen en oefen-inlopen aan voor iedereen die beter overweg wil kunnen met computers. Je kunt bij Digiwijs terecht om te leren, maar ook om als vrijwilliger andere mensen te helpen.
  • WIJ Programmeren en Studiehuis 3.0: Bij WIJ Programmeren leer je programmeren en websites maken. In een rustige omgeving met duidelijke structuur doe je kennis op en werk je tegelijkertijd aan je werknemersvaardigheden. Bij Studiehuis 3.0 kun je in een rustige omgeving onder begeleiding studeren of werken aan een cursus.
  • Meehelpen in/rond het pand: Aan de receptie ontvang je bezoekers en verwijs je mensen door; als gastheer/gastvrouw zorg je voor koffie en thee, hou je de ruimtes netjes en ontvang je groepen. Er zijn werkzaamheden in de kantine en meerdere activiteiten in een van de tuinen rond het pand.
  • Taal Divers geeft onder andere taallessen Nederlands en Arabisch.

Meer weten of aanmelden?

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die meehelpen en ons activiteiten-aanbod voor alle bezoekers vergroten.

Wil je meer weten over WIJ 3.0 Ghanaplein?

Neem dan contact op via info@wij30.nl of bel 030 – 303 99 89

Wil je je aanmelden voor een activiteit? Vul dan het aanmeldformulier in op de website van WIJ 3.0. Na versturen nemen we contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Website van WIJ 3.0 Ghanaplein

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren