De Strooij naar Ghanadreef in Overvecht

Activiteitencentrum

WIJ 3.0 locatie De Strooij verhuist binnenkort naar de Ghanadreef in Overvecht. De nieuwe locatie is een voormalig schoolgebouw aan de Ghanadreef (nummer 2), niet ver van de huidige locatie aan de Stroyenborchdreef. De Ghanadreef ligt op steenworp afstand van winkelcentrum Gagelhof en de Oranjerivierdreef. Volgens de actuele planning zal de verhuizing in november 2021 plaatsvinden.

Het gebouw heeft twee verdiepingen en een behoorlijk grote buitenruimte. Verschillende activiteiten komen hier samen: Trajectbegeleiders, Wijkbedrijf Utrecht, naaiatelier Naald & Draad, de projecten ICT WIJ 3.0 en Studiehuis 3.0 (beide nu op De Stadsbrug gevestigd), Digiwijs 3.0, het ouderenproject WIJ+ en de verschillende sociale en creatieve activiteiten van Strooij Actief. Verder huurt de organisatie Taal Divers een ruimte op de 1e verdieping.

Allerlei activiteiten op de Ghanadreef

Het nieuwe pand heeft naast allerlei werkruimtes een grote kantine, een vergaderruimte, werkplekken voor medewerkers van WIJ 3.0 en een aantal spreekkamers. Sommige activiteiten krijgen een eigen plek, maar er zijn ook werkruimtes die we flexibel gaan gebruiken. Zo kunnen we snel inspelen op nieuwe behoeften en goede ideeën voor nieuwe activiteiten.

Meedenken

Deelnemers, medewerkers en andere betrokkenen hebben meegedacht over de inrichting van het pand en de voorzieningen die nodig zijn. Wat was er fijn (of niet) aan de oude locatie aan de Stroyenborchdreef en wat zouden we (niet) terug willen zien op de Ghanadreef? Ook vragen over welke activiteiten we buiten zullen aanbieden en over hoe we 'landen' in de omgeving zijn aan bod gekomen. Wat kunnen we voor de buurt betekenen?

Wil je hier meer over weten, heb je vragen of ideeën? Stuur dan een e-mail aan info@wij30.nl

Over WIJ 3.0 in Overvecht

WIJ 3.0 biedt cursussen en activiteiten voor deelnemers die bijvoorbeeld veel thuis zitten en gezondheidsproblemen hebben. Bewoners met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid doen hier ritme op en ontmoeten andere mensen. Veel activiteiten zijn ontspannend en creatief. Maar er zijn ook werkactiviteiten waarmee deelnemers waardevolle vaardigheden opdoen. We zorgen voor passende omstandigheden waarin iedereen zich kan ontwikkelen en iedereen de kans krijgt om weer actief te worden.

Meer over WIJ 3.0 in Overvecht vind je hier op Wijkconnect en op de website van WIJ 3.0

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Ghanaplein:

Ghanaplein
Contactpersoon
-16